Karácsony ünnepe a Johanneum osztályain

Jézus Krisztus születésének ünnepéhez közeledve kis betlehemes műsorral készültek a karácsonyra a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Idős osztályának dolgozói.

Az idei tél a szokásosnál is jobban megviselte az embereket, hiszen a hagyományos téli bezártsághoz hozzáadódott a globális pandémia okozta stressz is. A koronavírus-járvány miatt sajnos a benti programok lehetősége is egyre korlátozottabbá vált, a közös ünneplésre sem nyílt lehetőség, azonban így is sikerült megtalálni az ünneplés méltó módját: a kis Betlehem szobáról szobára vándorolt. Lakóink a pásztorokkal együtt köszönthették a jászolban fekvő betlehemi kisdedet, együtt imádkozhattak, énekelhettek Menyesné Uram Zsuzsanna diakóniai lelkésszel. Az imádság után lelkész asszony ünnepi, karácsonyi homíliát mondott, majd a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség hívei és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola diákjai által készített ajándékcsomagokkal lepte meg idős lakóinkat. Az ajándékozás örömteli percei után lelkész asszony ünnepélyes karácsonyi áldást adva kívánt áldott, békés karácsonyi ünnepeket a Johanneum minden kedves lakójának és dolgozójának.

A fogyatékkal élő lakóink nagy- nagy örömmel készülnek minden évben a karácsonyra és boldogan várják az ünnepséget. Gyermeki szívvel énekelnek, tanulják a verseket és boldogsággal adják elő lakótársaiknak és a dolgozóknak. Számukra ők a családjuk és könnyes szemekkel, meghatódva szerepelnek.

Idén, a járványügyi helyzetre való tekintettel mindenki a saját kis környezetében, az osztályán ünnepelt. A mentálhigiénés munkatársak valamennyi lakó számára megtalálták a legnagyobb erősséget: ki énekelt, ki tapsolt, ki verset mondott, ki Mária, angyal, pásztor ruhába bújva szerepelt.

A lényeg mindenkinek egy: közösen, vidáman, még ebben a helyzetben is boldogan vártuk együtt a karácsonyt!

e-KURATÓRIUM